Piha- ja puutarhasuunnittelua TURUN, Kaarinan, Raision, Ruskon, MASKUN ja Liedon seuduille. + n. 100 km Naantalista.

Viherstudio tarjoaa yksilöllistä ja asiakaslähtöistä piha- ja puutarhasuunnittelua. Suunnitelma laaditaan aina paikan päällä tehtävän tutustumisen ja alkukartoituksen pohjalta. Kartoitetaan ja valokuvataan nykytilanne.

Ennen työn aloittamista käydään perusteellinen keskustelu, jossa kartoitetaan asiakkaan toiveet ja tarpeet.  Määritellään pihan kokonaisuuden suuntaviitat ja toiminnot, kulkuväylät, oleskelualueet, kasvien sijoittelu, rakennettavat rakenteet, kuten tukimuurit, portaat, terassit, aidat jne.

Suunnittelussa arvioidaan tontin olemassaolevien elementtien, rakenteiden sekä kasvillisuuden säilyttäminen ja niiden hyödyntäminen pihan rakentamisessa.

puutarhasuunnittelu puutarhasuunnittelu

Jokaisen oma puutarha saa heijastaa omaa näkemystä kauniista pihasta. Tarvittaessa teemme ensin karkean luonnoksen tulevasta pihasta. Annamme selkeän kirjallisen suunnitelman ja neuvot, jonka perusteella voit toteuttaa pihasi vaikkapa itse.

Pihan tulisi olla hoidetun ja viihtyisän näköinen. Piha on kiinteistösi käyntikortti. Hyvin suunniteltu, toteutettu ja hoidettu piha nostaa kiinteistön arvoa.
Jokainen piha on ainutlaatuinen, raikas, kodikas ja tunnelmallinen.

Suunnittelemme

  • Yksityispihat: rivi-, pari- ja omakotitalot
  • Maalaistalot, myös vanhojen pihojen uudistaminen
  • Vapaa-ajan asunnot ja lumoavat metsäpuutarhat
  • Terassi-, parveke- ja kattopuutarhat

Päivitä puutarhaasi itse neuvojemme avulla!

Pihaneuvonta tarjoaa uusia ideoita ja inspiraatiota vanhan pihan laittoon. Käymme vuosittain maailmalla haistelemassa uusia tuulia, jotta voimme tarjota asiakkaillemme aina tuoreimmat ratkaisut ja ideat. Pihaneuvontakäynnillä käymme kaikki pihasi ongelmakohdat läpi ja saat uusia toteuttamiskelpoisia vinkkejä. Lue lisää tästä!

Mitä on puutarhasuunnittelu?

Voit tilata piha- ja puutarhasuunnitelmat joko koko pihaan, tai tietylle osa-alueelle. Meiltä saat yleissuunnitelmat, toteutussuunnitelmat ja istutussuunnitelmat.

Puutarhasuunnitelma on kokonaisuus, joka sisältää pihan tilanjaon, kasvilajit ja määrät värimaailmoineen, istutusalueet, kulkureitit, oleskelualueet, pihan muodot ja rakenteet, kovat ja pehmeät pinnat ja alueet, valaistussuunnitelman jne. Teemme tarvittaessa luonnoksen josta on helppoa nähdä pihan tulevia toimintoja. Hyväksymisen jälkeen teemme varsinaisen suunnitelman, jossa ovat luonnoksessa esitetyt asiat mittatarkasti ja kasviluetteloineen.

Hyvän suunnitelman ehtona on, että asiakas toimittaa suunnittelijalle paikkansapitävän ja mittatarkan asemapiirroksen tontista ja pohjapiirroksen talosta. Anna piirros mittakaavassa 1:500, tai 1:200, pohjapiirros 1:100. Pihasuunnitelman teemme valmiiksi aina mittakaavaan 1:100.

Piha on helppo toteuttaa puutarhasuunnitelman avulla. Huolellinen suunnittelu takaa pihan helppohoitoisuuden. Ammattitaitoisesti laaditun puutarhasuunnitelman avulla voidaan välttää epäonnistuneita ja kalliitakin kokeiluja.

Huomaathan, että tutustumiskäynti ja alkukartoitus tontilla on maksuton, se sisältyy aina suunnitelmaan.

   

Miksi puutarhaa kannattaa suunnitella?

Kaunis piha kuuluu kaikille. Jos olet tyytymätön pihaasi, rakennat uutta pihaa tai korjaat ja remontoit vanhaa. Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha on pitkäaikainen investointi, joka tuo viihtyisyyttä ja lämpöä usean vuoden ajan.

Hyvä piha- ja puutarhasuunnittelu jo pihan rakentamisvaiheessa säästää monelta murheelta myöhemmin. Vaikka puutarha muuttuisikin vuosien myötä, tietyt perusrakenteet säilyvät.
Esteettömyyssuunnitelu on erikoisosaamistamme.

Suunnittelijan avulla saat puutarhastasi kerralla toimivan ja viihtyisän kokonaisuuden. Lisäksi talon arvo nousee huomattavasti kauniin puutarhan myötä.
Pihastasi kannattaa ottaa perheen kaikki ilo irti.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!