Upeita pihoja ja puutarhoja pitkällä kokemuksella

Pihaneuvonta Turun alueella

Henkilökohtaista opastusta ja apua ideointiin. Päivitä raikas ja uusi kodikas ilme pihallesi.

Pihaneuvontakäynnillä saat runsaasti uusia ideoita ja neuvoja puutarhaasi sekä täsmävinkkejä akuutteihin pulmiisi. Käymme yhdessä läpi tarpeesi ja toiveesi omalla pihallasi. Keskustelemme pihasi ongelmakohdista ja ratkaisuista, sekä pihan rajoituksista ja mahdollisuuksista.

Annamme ehdotuksia kasvivalintoihin ja käytettäviin materiaaleihin. Neuvomme kasvien valinnoissa ja huolehdimme, että oikea kasvi tulee oikeaan paikkaan. Suunnittelemme myös pihan kasvien värimaailmaa.

Asiakas säästää selvää rahaa välttyessään virhehankinnoilta. Oikeat kasvit tulevat oikeisiin paikkoihin, oikeita materiaaleja käytetään oikeisiin käyttötarkoituksiin, näin pihan hoito helpottuu. Parannamme pihan toimivuutta ja opastamme kaikissa kasvien hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Pihaneuvontakäynti sopii erityisesti vanhojen perusparannusta kaipaavien pihojen suunnittelun aloitukseen. Neuvontakäynti soveltuu hyvin myös rivitalopihoille. Mökkipihoille ja kesäasunnoille. Parvekkeille ja kattoterasseille.

Vastauksia pihaa ja puutarhaasi koskeviin kysymyksiin

Pihaneuvonta on edullinen, ja sen pituus riippuu asiakkaan toiveista. Käynnin aikana on mahdollista esittää kysymyksiä ja tehdä omia muistiinpanoja. Neuvonta tapahtuu suullisesti, ja erilliset kirjalliset tuotokset laskutetaan erikseen. Halutessasi saat kevyitä suunnitelmaluonnoksia pihasta tai sen osa alueista.


Pihaneuvontakäynti sopii erinomaisesti pihan omatoimirakentajalle, jolla pysyy lapio kädessä, mutta ei tiedä mitä sillä tekisi.


Pihaneuvontakäynnin hinta on edullinen, vain 100 €. Se sisältää noin 2 tuntia neuvontaa, matkat ja alv. noin 40 km Naantalista kohteeseen.


Neuvontakäynnillä voidaan aloittaa myös uudiskohteen suunnittelu, silloin hyvitämme pihakäynnin hinnan puutarhasuunnitelman hinnasta.


Varsinaista suunnitelmaa ei pysty neuvontakäynnin aikana tekemään ajan rajallisuudesta johtuen.


Yksilöllinen piha- ja puutarhasuunnittelu

Viherstudio tarjoaa yksilöllistä ja asiakaslähtöistä piha- ja puutarhasuunnittelua. Suunnitelma laaditaan aina paikan päällä tehtävän tutustumisen ja alkukartoituksen pohjalta. Kartoitetaan ja valokuvataan nykytilanne.

Ennen työn aloittamista käydään perusteellinen keskustelu, jossa kartoitetaan asiakkaan toiveet ja tarpeet. Määritellään pihan kokonaisuuden suuntaviitat ja toiminnot, kulkuväylät, oleskelualueet, kasvien sijoittelu, rakennettavat rakenteet, kuten tukimuurit, portaat, terassit, aidat jne.


Suunnittelussa arvioidaan tontin olemassaolevien elementtien, rakenteiden sekä kasvillisuuden säilyttäminen ja niiden hyödyntäminen pihan rakentamisessa. Annamme selkeän kirjallisen suunnitelman ja neuvot, jonka perusteella voit toteuttaa pihasi vaikkapa itse.


Pihan tulisi olla hoidetun ja viihtyisän näköinen. Piha on kiinteistösi käyntikortti. Hyvin suunniteltu, toteutettu ja hoidettu piha nostaa kiinteistön arvoa.

Jokainen piha on ainutlaatuinen, raikas, kodikas ja tunnelmallinen.

Suunnittelemme

  • Yksityispihat: rivi-, pari- ja omakotitalot
  • Maalaistalot, myös vanhojen pihojen uudistaminen
  • Vapaa-ajan asunnot ja lumoavat metsäpuutarhat
  • Terassi-, parveke- ja kattopuutarhat
  • Suunnitelmien hinta alk. 350euroa. Kysy tarjousta.

Päivitä puutarhaasi itse neuvojemme avulla!

Pihaneuvonta tarjoaa uusia ideoita ja inspiraatiota vanhan pihan laittoon. Käymme vuosittain maailmalla haistelemassa uusia tuulia, jotta voimme tarjota asiakkaillemme aina tuoreimmat ratkaisut ja ideat. Pihaneuvontakäynnillä käymme kaikki pihasi ongelmakohdat läpi ja saat uusia toteuttamiskelpoisia vinkkejä.


Mitä on puutarhasuunnittelu?


Voit tilata piha- ja puutarhasuunnitelmat joko koko pihaan, tai tietylle osa-alueelle. Meiltä saat yleissuunnitelmat, toteutussuunnitelmat ja istutussuunnitelmat.


Puutarhasuunnitelma on kokonaisuus, joka sisältää pihan tilanjaon, kasvilajit ja määrät värimaailmoineen, istutusalueet, kulkureitit, oleskelualueet, pihan muodot ja rakenteet, kovat ja pehmeät pinnat ja alueet, valaistussuunnitelman jne. Teemme tarvittaessa luonnoksen josta on helppoa nähdä pihan tulevia toimintoja. Hyväksymisen jälkeen teemme varsinaisen suunnitelman, jossa ovat luonnoksessa esitetyt asiat mittatarkasti ja kasviluetteloineen.


Hyvän suunnitelman ehtona on, että asiakas toimittaa suunnittelijalle paikkansapitävän ja mittatarkan asemapiirroksen tontista ja pohjapiirroksen talosta. Anna piirros mittakaavassa 1:500, tai 1:200, pohjapiirros 1:100. Pihasuunnitelman teemme valmiiksi aina mittakaavaan 1:100.

Huomaathan, että tutustumiskäynti ja alkukartoitus tontilla on maksuton, se sisältyy aina suunnitelmaan.

Anna toivelahja rakentajalle, josta on pitkään iloa : Viherstudion lahjakortti


Miksi puutarhaa kannattaa suunnitella?


Hyvä piha- ja puutarhasuunnittelu jo pihan rakentamisvaiheessa säästää monelta murheelta myöhemmin. Vaikka puutarha muuttuisikin vuosien myötä, tietyt perusrakenteet säilyvät.


Esteettömyyssuunnittelu on erikoisosaamistamme.


Suunnittelijan avulla saat puutarhastasi kerralla, laadukkaan, toimivan ja viihtyisän kokonaisuuden. Lisäksi talon arvo nousee huomattavasti kauniin puutarhan myötä.