Lumoava metsäpuutarha - huoleton ja luonnollinen

Metsäpuutarhan voi perustaa minne tahansa, mutta luontevimmin tontille, joka jo kasvaa metsää, tai jossa on joukko puita. Metsäpuutarha voi olla muutaman neliömetrin, - tai monen hehtaarin kokoinen.
Sen voi perustaa kaupunkipihalle, kesämökkiä ympäröivään metsään, pellolle, tai vaikkapa autiolle tontille vailla ensimmäistäkään puuta. Tiheään asutussa taajamassa tällaisen puutarhan luontevin paikka on tontin reunalla, missä puilla ja pensailla on tilaa kasvaa.

Kun puutarha perustuu alueen luontaiseen kasvillisuuteen, rakentamisen kustannukset pysyvät kurissa, eikä puutarhasta tule uuvuttavaa työmaata. Puiden alle istutetaan pensaita ja perennoja, jotka menestyvät paikalla ilman jatkuvaa kastelua, lannoittamista ja hoitoa.

Metsäpuutarhaan voi tehdä polkuja, muureja, aitoja, vesiaiheita ja oleskelualueita. Aivan kuin ne olisivat olleet siellä aikojen alusta!

Puutarhasuunnittelijasta tulee entistä tärkeämpi saamaan metsäpuutarhasta luonnollinen, huoleton  ja moni ilmeinen vaikutelma. Mitä monimuotoisempia, monilajisempia kasvillisuudeltaan ja olosuhteiltaan puutarhoista teemme, sitä enemmän tulemme edistäneeksi hyönteisten, lintujen ja eläinten elinmahdollisuuksia. Vesipuutarha, sadepuutarha, lahopuutarha, kivikkopuutarha, perhospuutarha, ikivihreäpuutarha, keto – tai niittypuutarha, paahdealueet jne. Mahdollisuuksia on rajattomasti!

Hanki ripaus uudenlaista tunnelmaa puutarhaasi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!